Terug 28 juli 2020

Malinwa B schiet zich naar eenvoudige 0-10 overwinning in oefenpot tegen Holsbeek

Voor de eerste vriendschappelijke wedstrijd van deze voorbereiding bracht KV Mechelen Dames B een bezoek aan tweedeprovincialer VK Holsbeek. Het was een uitgelezen kans voor trainer Dimitri Vandenhoeck om een inschatting te maken van wat de mogelijkheden zijn van zijn nieuwe kern in wedstrijdomstandigheden.

De moedige Brabanders van Holsbeek speelde een behoorlijke eerste helft, maar moest de bal grotendeels aan Malinwa laten. Geelrood mocht gaan rusten met een 0-3 voorsprong. Die voorsprong had nog een stuk groter kunnen zijn, maar KV liet een aantal goede kansen onbenut. Ook enkele vrije trappen en hoekschoppen leverden weinig gevaar op.

Ook in de tweede helft duwde Malinwa het gaspedaal in, en Holsbeek liep achter de feiten aan. KV combineerde vlot en doelvrouw Straetmans beleefde een rustige avond. De score liep snel op tot 0-10. Voor de vijftien KV-supporters die de wedstrijd nog coronaproof konden bijwonen werd het een aangename avond.

De 15 namen op het wedstrijdblad: L. Straetmans, F. Uytterhoeven, L. Schowanek, L. Maes, L. De Backer, L. Sannen, A. Reijniers, F. Dehon, C. De Brouwer, H. Heyligen, P. Delang, M. Geerts, J. Buelens, S. Van Eyken, A. De Roeck.

Doelpunten : A. Reijniers (3), C. De Brouwer (2), L. Maes (2), S. Van Eyken, L. Sannen, H. Heyligen (pen).