Terug 30 oktober 2021

Geen bekerstunt voor strijdvaardig KV Mechelen: Standard wint met 0-5

KV Mechelen heeft zaterdagmiddag niet kunnen stunten. In de achtste finales van de Beker van België bleek de eerste ploeg van Standard een maatje te groot. Na negentig minuten gaf het scorebord een overdreven 0-5 overwinning voor de Luikenaars aan.

Coach Jan De Bakker waarschuwde op voorhand dat het een lastige middag zou worden tegen Super League-ploeg Standard, waar onder meer (ex-)Red Flames Davinia Vanmechelen en Maud Coutereels aan de aftrap stonden. Dat bleek ook toen de bezoekers al na twee minuten een eerste keer konden uithalen. Ook daarna monopoliseerde Standard de bal en dat resulteerde in de zesde minuut in een strafschop na een fout van Tiffanie Vanderdonckt. Lewerissa mistte niet en zette de 0-1 voorsprong op het bord.

Nog voor het kwartier verdubbelden de bezoeksters die voorsprong. Welma Fon werd diepgestuurd en KV-verdedigster Louise Rillaerts kon de aalvlugge Luikse net niet bijbenen. De 0-2 was een feit. Daarna was er meer evenwicht en kon ook KV Mechelen enkele keren dreigen. Chiara schermde de bal goed af en stuurde hem richting Matilde Drumont. Zij kon voorzetten, maar de afwerking ontbrak. Doelvrouw Damman kon eenvoudig oprapen. Een afstandsschot van Laura Baetens ging dan weer naast. (Lees verder onder de foto)

In de tweede helft trok Standard het laken verder naar zich toe. KV Mechelen werd echter op geen enkel moment echt tureluurs gespeeld en probeerde haar voet naast de eerstedivisionist te zetten. Toch kon de 0-3 niet vermeden worden. Na een lage voorzet werd het leer makkelijk in doel geprikt door Justine Gomboso. Halverwege de tweede periode was er nog een goede parade nodig van Rani Coenen op een Luiks afstandsschot, maar daarna kon ook Malinwa enkele keren oprukken. Grote kansen bleven echter uit.

In het absolute slot van de wedstrijd liepen de bezoekers nog verder uit. Lotte Jansen maakte er 0-4 van. Geelrood kwam daarna nog dicht bij een eerredder, maar de vrije trap van Drumont ging net over. Aan de overkant werd er wel weer gescoord. Aster Janssens legde de overdreven 0-5 eindstand vast.

KV Mechelen is zo uitgeschakeld in de beker, maar moet volgend weekend alweer vol aan de bak. De leider in eerste nationale gaat zaterdag op bezoek bij Wuustwezel, de zesde in de rangschikking.

KV Mechelen A – Standard A: 0-5 

Foto’s: Leen Van de Sande
Tekst: Stijn Van de Sande