Terug 19 september 2021

12 op 12: A-ploeg wint met 2-0 van Standard Luik

De mannenploeg van KV Mechelen won zaterdagavond met 2-0 en nam daarmee een voorbeeld aan het damesteam. De A-ploeg won op De Kleine Malinwa met dezelfde score van Standard Luik B. Isabel Scevenels en Chiara Wielockx zorgden voor de doelpunten en een 12 op 12 voor geelrood.

KV Mechelen was de hele eerste helft de bovenliggende partij en kreeg tal van mogelijkheden, maar de bal wilde er maar niet in. Telkens weer zat er in extremis een handje van keepster Lise Musique tussen of werd het schot gekeerd op de lijn. Dat gebeurde onder andere op een indrukwekkende omhaal van Shayna Raekelboom en een goede kopbal van Fleur Verstappen.

Diezelfde Verstappen zorgde met haar rushes over de flank regelmatig voor drieging, maar de voorzetten kwamen net niet aan of werden geblokt. Een voorzet/schot waaide dan weer over. Ook Laura Baetens zag een vrije trap maar nipt over het doel van de bezoekende keepster gaan. Aan de overkant moest Malinwa één keer de adem inhouden. Linksachter Luka Maillard kon oprukken langs de linkerflank en laag voorzetten, maar geen van de Standard-speelsters kon er haar voet tegenzetten.

KV verdiende een doelpunt, maar ging toch rusten met een 0-0 brilscore op het bord. Ook in de tweede helft was het lang wachten op goals, tot Isabel Scevenels voor de verlossing zorgde. Een klein kwartier voor affluiten zette ze de 1-0 voorsprong op het bord. In het absolute slot van de wedstrijd werd die voorsprong nog wat verder uitgediept. Chiara Wielockx tekende voor de 2-0 eindstand.

De KV Mechelen Dames beginnen zo met vier overwinningen op rij aan het seizoen. Die 12 op 12 levert hen uiteraard ook de leidersplaats op in eerste nationale. Die koppositie moeten ze wel delen met Oud-Heverlee Leuven B en AA Gent B. Kontich volgt op drie punten. Volgende week zaterdag staat er bekervoetbal op het programma. KVM maakt de verplaatsing naar KSK Voorwaarts Zwevezele, waar het vorige week nog met 1-2 van won.

Foto: Leen Van de Sande (Archiefbeeld)
Tekst: Stijn Van de Sande