Terug 26 september 2021

A-ploeg bekert verder na 2-3 zege tegen Zwevezele, B’s spelen gelijk in oefenwedstrijd

De A-ploeg van de KV Mechelen Dames heeft zich gekwalificeerd voor de achtste finales van de Beker van België. Op het veld van KSK Voorwaarts Zwevezele won Malinwa met 2-3. De B-ploeg speelde dan weer 1-1 gelijk in een oefenwedstrijd tegen Club Brugge B.

Voor de tweede keer in evenveel weken tijd stapte de A-ploeg van KV Mechelen de bus op richting Voorwaarts Zwevezele, dit keer in de Beker van België. De bezoekers kwamen tegen hun reeksgenoot al vroeg in de wedstrijd op voorsprong via Matilde Drumont. Lang kon geelrood echter niet van die voorsprong genieten, want via Celine Vandekerckhove kwam de thuisploeg opnieuw op gelijke hoogte.

Toch dook KV nog met een voorsprong de rust in. Enkele minuten voor de pauze prikte Chiara Wielockx de 1-2 tegen de touwen. Maar ook nu kon Mechelen de voorsprong niet vasthouden. Na ongeveer een uur spelen maakte Elle Decorte er 2-2 van. Fleur Verstappen zorgde uiteindelijk voor de verlossing. Twintig minuten voor tijd schoot ze de 2-3 eindstand tegen de netten. KV Mechelen A plaatst zich zo voor de achtste finales van de Beker van België.

Oefenwedstrijd

De B-ploeg organiseerde dit weekend een oefenwedstrijd. Op De Kleine Malinwa ontving het Club Brugge B. Tegen de West-Vlamingen werd het 1-1. Volgende week is er opnieuw competitievoetbal voor B’s. Zij nemen het zaterdag thuis op tegen Vosselaar.

Foto: Archiefbeeld Leen Van de Sande
Tekst: Stijn Van de Sande