Terug 24 oktober 2021

A-ploeg en OH Leuven houden elkaar in evenwicht, B’s verliezen op het veld van Heist.

KV Mechelen Dames A en OH Leuven B speelden zaterdag 0-0 gelijk op De Kleine Malinwa. Beide ploegen blijven zo ongeslagen, maar hebben niet langer het maximum van de punten. De B’s gingen verrassend onderuit op het veld van hekkensluiter Heist.

Het duel tussen KV en OHL was ook het duel tussen de twee ploegen die nog steeds ongeslagen waren in eerste nationale. Malinwa won zeven keer op rij en stond met 21/21 bovenaan de rangschikking, terwijl ook de Leuvenaars al hun wedstrijden konden winnen. De bezoekers hadden wel twee wedstrijden minder gespeeld.

Ook onderling hielden de teams elkaar in evenwicht. Het eerste kwart van de wedstrijd was voor OH Leuven, al kon Malinwa wel een keer dreigen via Laura Baetens. Leuven zag dan weer een doelpunt afgekeurd worden wegens buitenspel en botste ook op een sterk keepende Rani Coenen. Halverwege de eerste helft kantelde de wedstrijd. Fleur Verstappen kopte een voorzet maar net naast en ook Shayna Raekelboom kreeg een grote kans. Ook haar kopbal ging naast.

Ook na de pauze ging het gelijk op. Met nog een kwartier op de klok wisselde coach Jan De Bakker Annet Heuten voor Romy Verboomen, maar ook zij kon niet voor een doelpunt zorgen. Na negentig minuten gaf het scorebord een scoreloos gelijkspel aan. Met de draw blijft Malinwa aan de leiding in eerste nationale. Eerste achtervolger AA Gent B volgt op vier punten en speelde één wedstrijd minder. De achterstand van OHL blijft zes punten. (Lees verder onder de foto)

B-ploeg verliest van rode lantaarn

De B-ploeg verloor dan weer verrassend op het veld van Heist. Malinwa begon nochtans goed aan de wedstrijd en voetbalde enkele kansjes bij elkaar. Een schot van Eline Steenhuysen spatte uiteen op de deklat. Na een halfuur kwam Heist beter in de wedstrijd en dat resulteerde in een 1-0 voorsprong via Luna Maes. Vlak voor rust ontsnapte KV nog aan een penalty na een fout van Hannelore Heyligen.

Het balbezit was voor Mechelen, maar het was Heist dat na 54 minuten een tweede keer kon scoren. Vanop afstand verschalkte Birgit Reynders de Mechelse doelvrouw. Voor de aansluitingstreffer rekende KVM op de thuisploeg. Een voorzet van Sofie Haesmans werd via een Heistse verdedigster in eigen doel gedevieerd. Nadien was er nog een grote kans voor Kim Van Hoof en even leek Malinwa zelfs gelijk te komen. Haesmans kopte in doel, maar de goal werd afgekeurd wegens vermeend buitenspel.

In de stand zijn de B’s gedeeld vierde, op drie punten van leiders Westerlo en Vosselaar.

Foto’s: Leen Van de Sande
Tekst: Stijn Van de Sande