Terug 7 november 2021

A-ploeg gaat vlot voorbij Wuustwezel (0-6), B’s hebben geen moeite met Alken (4-0)

De KV Mechelen Dames hebben er een goede speeldag opzitten. De A-ploeg ging zaterdagmiddag makkelijk winnen op het veld van Wuustwezel. Het werd 0-6 nadat de thuisploeg een tijdlang met tien moest spelen. De B-ploeg had dan weer geen kind aan FC Alken: 4-0.

In de eerste helft zette Wuustwezel FC haar voet naast die van de leider. Geen van beide ploegen kreeg veel grote kansen, maar het was KV Mechelen dat uiteindelijk toch een doelpunt kon meepikken. Halverwege de eerste helft glipte Liesl Dupont door de buitenspelval: 0-1. Net na de pauze kwam Wuustwezel dicht bij de gelijkmaker, maar het leer trof de dwarsligger. Aan de overkant was het wel raak. Iets voorbij het uur rondde Chiara Wielockx een mooie aanval over de flank goed af.

Niet veel later beroerde thuiskeepster Jana Rameysen de bal met de hand buiten haar strafschopgebied. Het kwam haar op een logische rode kaart te staan. Tegen tien kon Malinwa de voorsprong relatief eenvoudig uitdiepen. Matilde Drumont maakte er 0-3 van en Lize Peeters werkte de 0-4 ongelukkig in haar eigen doel. Net voor de scheidsrechter de wedstrijd naar het verleden floot, legden Fleur Verstappen en Matilde Drumont de 0-6 eindstand vast.

Negen wedstrijden gespeeld, acht gewonnen, 1 gelijk, 37 goals gemaakt en slechts vijf tegengoals moeten slikken: het tussentijds rapport van KV Mechelen A oogt indrukwekkend. Met 25 op 27 blijft Malinwa aan de leiding in eerste nationale. AA Gent B volgt al op zeven punten achterstand, weliswaar met twee matchen minder gespeeld. OHL B heeft een achterstand van negen punten, maar speelde drie wedstrijden minder.

Ook B-ploeg pakt overwinning

Ook de B-ploeg kende een makkelijke middag. Op eigen veld rekenden ze eenvoudig af met FC Alken. Op het halfuur zorgde Luka Sannen voor de openingstreffer en zo’n tien minuten later verdubbelde Frauke Rits de voorsprong. Ook na de pauze werd er nog twee keer gescoord. Thalia De Roovere maakte er 3-0 van en deed de boeken definitief dicht voor de Limburgers. In het absolute slot van de partij legde invalster Abigail Van Essen het eindverdict vast: 4-0.

In de stand in tweede nationale bekleedt KV Mechelen B nog steeds een gedeelde tweede plaats. Geelrood volgt op drie punten van leider Vosselaar. Westerlo en Brasschaat tellen evenveel punten als KV, maar hebben één wedstrijd minder gespeeld.

Foto: Archiefbeeld Leen Van de Sande
Tekst: Stijn Van de Sande