Terug 5 september 2021

A-ploeg legt Racing Genk B eenvoudig over de knie: 7-0, B’s verslaan Sibret

De A-ploeg is uitstekend aan het nieuwe seizoen begonnen. Na de 0-5 overwinning op het veld van Moldavo vorige week, won Malinwa nu ook eenvoudig in eigen huis. Tegen Racing Genk B werd het maar liefst 7-0. De B’s wonnen dan weer op het veld van Wallonia Sibret.

Al na amper zes minuten zat KV op rozen. Op een gemeten lage voorzet had Shayna Raekelboom de bal maar binnen te tikken. Het zou het eerste van twee doelpunten worden voor de ex-speelster van de Amerikaanse Universiteit van Georgia. Niet veel later kreeg ook Chiara Wielockx een huizenhoge kans, maar de bal ging voorlangs. Aan de andere kant was een vrije trap vanop de rand van de zestien de beste mogelijkheid voor Genk, maar het leer zoefde net over.

In minuut 27 werd het 2-0. Na een goede aanval moest Raekelboom opnieuw haar voet maar tegen de bal zetten om de voorsprong te verdubbelen. Daarna ging het plots heel snel. Eerst schoof Fleur Verstappen de 3-0 binnen en na een perfecte steekpass door de verdediging zette Chiara Wielockx de 4-0 koeltjes op het bord. Voor de rust werd het zelfs nog 5-0 via het eerste doelpunt van Matilde Drumont.

Leider

Na de pauze was het zaak om de wedstrijd rustig uit te spelen. Dat deed Malinwa ook. Genk kwam nauwelijks in de buurt van een eerredder. Een kopbal werd gepakt door Rani Coenen en een schot van ver ging over. Aan de overzijde vielen er wel nog goals te noteren. Vanop de penaltystip maakte Matilde Drumont er 6-0 van en Louise Rillaerts zette de 7-0 eindstand op het scorebord.

KV Mechelen begint met 6 op 6 aan de competitie in eerste nationale en is nu ook op basis van het doelpuntensaldo leider. In twee wedstrijden scoorde geelrood maar liefst twaalf keer en kreeg het nog geen enkel doelpunt tegen.

B-ploeg verslaat Sibret. 

Ook de B-ploeg is met een 6 op 6 aan de competitie in tweede nationale begonnen. Na de overwinning van vorige week tegen Westerlo, wonnen de dames deze week op het veld van Royal Wallonia Club Sibret met het kleinste verschil. Tegen het team uit de provincie Luxemburg werd het 2-3.

Foto: Leen Van de Sande (Archiefbeeld KVM Dames – Olsa Brakel)
Tekst: Stijn Van de Sande