Terug 3 oktober 2021

A-ploeg pakt de volle buit op Anderlecht, B’s onderuit tegen Vosselaar

De A-ploeg van de KV Mechelen Dames blijft maar winnen. Dit weekend werd de B-ploeg van Anderlecht over de knie gelegd: 1-3. Malinwa behoudt zo ook na vijf speeldagen het maximum van de punten. De B’s verloren op De Kleine Malinwa met 1-3 van Vosselaar.

Op het veld van Anderlecht kwam de Mechelse A-ploeg al na elf minuten op voorsprong. Matilde Drumont zette de 0-1 op het bord vanop de strafschopstip. Niet veel later kwam de thuisploeg al opnieuw langszij. Na ruim een kwartier voetballen kreeg ook Anderlecht een penalty: 1-1.

Maar na die gelijkmaker was het opnieuw niet lang wachten op een voorsprong voor KV Mechelen. Matilde Drumont maakte in minuut 22 haar tweede van de wedstrijd. De 1-2 was meteen ook de ruststand. Kort na de pauze werd de voorsprong verder uitgediept. Liesl Dupont zette de 1-3 eindstand op het scorebord.

De A-ploeg behoudt zo ook na vijf wedstrijden het maximum van de punten in eerste nationale. Het bekleedt daarmee uiteraard ook de eerste plek in de rangschikking. Volgende week zaterdag ontvangt KVM in eigen huis de dames van Kontich voor een absolute topper.

B’s verliezen tegen Vosselaar

De B-ploeg ging dan weer onderuit tegen Vosselaar. Manon De Bart zette de bezoekende ploeg net voor de rust op voorsprong. Na de pauze liep de achterstand voor Malinwa op tot 0-3 na doelpunten van Cartiche Tournier en oud-KV Mechelen-speelster Kim De Wambersie. In het slot van de wedstrijd kon Pauline Delang wel milderen, maar vermijden dat KV voor het eerst dit seizoen zou verliezen in de competitie, lukte niet: 1-3.

Zaterdag gaat KV Mechelen B op bezoek bij FC Irlande Auderghem. In de stand in tweede nationale zakt Malinwa met 9 op twaalf naar een gedeelde tweede plaats.

Foto: Leen Van de Sande
Tekst: Stijn Van de Sande