Terug 22 augustus 2021

A-ploeg scoort 17 keer tegen Olsa Brakel en bekert verder, B-ploeg uitgeschakeld na zure nederlaag

‘Wat de B-ploeg kan, kunnen wij ook’, moet de A-ploeg van de KV Mechelen Dames gedacht hebben toen ze aan hun bekerwedstrijd tegen Olsa Brakel begon. Tegen de ploeg uit tweede nationale werd het maar liefst 17-0. Chiara Wielockx maakte vijf doelpunten. De B-ploeg is uitgeschakeld na een zure 1-3 nederlaag tegen Famkes Diksmuide.

Vorige week wonnen de B’s met 15-0 tegen Auvelais, maar de A-ploeg deed zaterdag nog iets beter door maar liefst zeventien keer te scoren. Malinwa zette de defensie van Olsa Brakel van bij het begin van de wedstrijd onder druk en creëerde ook enkele goede kansen, onder meer via Chiara Wielockx, maar scoren lukte in het eerste kwartier niet. Tot Shayna Raekelboom het straatje werd ingestuurd en ze het openingsdoelpunt tegen de touwen kon prikken.

Daarna ging het snel. Nog geen vijf minuten later kwam Wielockx met een gelukje in balbezit. Ze hield haar dichtste belager prima af en mikte door de benen van doelvrouw Van Wymeersch in doel: 2-0. Even later kwam Wielockx opnieuw alleen voor doel en ze scoorde ook de 3-0. Laura Baetens zorgde dan weer voor de 4-0 én de 5-0. Eerst van dichtbij het doel vanuit de draai, daarna vanop een vrije trap.

In het slot van de eerste helft werd de voorsprong nog verder uitgediept. Raekelboom werd opnieuw met een splijtende pass diepgestuurd en miste niet: 6-0. Met een prima beenveeg kon Olsa-keepster Van Wymeersch nog voorkomen dat ook Wielockx nog een keer zou scoren en ze pakte ook uit met een goede redding op een schot van Laura Baetens. In de herneming maakte Joy Brankaer er echter wel 7-0 van. (Lees verder onder de foto)

Tien goals in tweede helft

Tijdens de eerste twintig minuten van de tweede helft kreeg KV opnieuw heel wat kansen, maar kon de thuisploeg ‘slechts’ één keer scoren. Joy Brankaer bediende Lore Asselberghs met een verre pass en zij schoot kruiselings binnen: 8-0. De 9-0 kwam op naam van Shayna Raekelboom, die meteen ook de 10-0 voor haar rekening nam. Na een fout op Annet Heuten maakte Matilde Drumont er vanop de penaltystip 11-0 van.

Alsof het nog niet erg genoeg was, brak de bezoekende defensie in het slotkwartier helemaal. Nadat ze enkele minuten eerder nog net naast kopte, was het in minuut 75 wel raak voor Marijke Philips: 12-0. Wielockx poeierde het dertiende doelpunt in de winkelhaak en Asselberghs scoorde twee keer snel achter mekaar. Onder meer met een ver schot dat via de deklat net achter de doellijn botste. Met nog twee doelpunten zette Chiara Wielockx de 17-0 eindstand op het bord. Malinwa bekert moeiteloos verder. (Lees verder onder de foto)

B-ploeg uitgeschakeld na erg zuur slot

De B-ploeg is dan weer uitgeschakeld. Tegen eerstenationaler Famkes Westhoek Diksmuide stond de thuisploeg nochtans lang op voorsprong. Ilana Oostens tekende al na een kwartier voetballen voor het Mechelse doelpunt. Malinwa hield goed stand en kwam eigenlijk nooit echt in de problemen. Een bekerstunt was in de maak.

Tot Mare Laridon in minuut 88 de gelijkmaker op het bord zette. Bij KV brak de veer en in de laatste twee minuten van de wedstrijd scoorde Famkes nog twee keer. Laura Delheye en Lotte Vandewalle zorgden voor de overdreven 1-3 eindstand. Zo is het Famkes, en niet KV Mechelen B, dat door mag naar de volgende ronde van de Beker van België.

Foto’s: Leen Van de Sande
Tekst: Stijn Van de Sande