Terug 29 augustus 2021

A-ploeg scoort er vijf tegen Moldavo, B’s kloppen Westerlo

Zaterdag werden in eerste en tweede nationale de eerste competitiewedstrijden gespeeld. De KV Mechelen Dames A wonnen makkelijk op het veld van Moldavo. Het werd maar liefst 0-5. De B-ploeg hield de punten thuis tegen Westerlo: 2-1.

De A-ploeg nam de bus richting de Kempen. Daar namen ze het in hun competitieopener op tegen Moldavo uit Mol. Het werd uiteindelijk een makkelijke overwinning, al moest geelrood wel lang wachten op doelpunten. Pas in de 46e minuut deed Chiara Wielockx de netten een eerste keer trillen. Daarna ging het snel, want Matilde Drumont zorgde amper een minuut later al voor de 0-2.

Malinwa bleef daarna baas en scoorde in het slot van de wedstrijd aan de lopende band. Een kwartier voor tijd diepte Fleur Verstappen de voorsprong verder uit: 0-3. In minuut 83 maakte Chiara Wielockx er met haar tweede van de namiddag 0-4 van en enkele minuten voor affluiten zette Jolien Van Dijck de 0-5 eindstand op het bord. In het klassement na de eerste speeldag is KVM uiteraard gedeeld leider. Kontich gaat aan kop na een 7-0 overwinning tegen Wuustwezel.

B-ploeg klopt Westerlo

Geen vijfklapper voor de B-ploeg, maar wel een overwinning. Op de Kleine Malinwa werd het 2-1 tegen Westerlo. Larissa Van Gils zette de Westelse bezoekers al na amper drie minuten op voorsprong, maar KV was niet onder de indruk. Via een doelpunt van Fiona Dehon kwam de thuisploeg net voorbij het halfuur opnieuw langszij. In minuut 66 zette Abigail Van Essen Mechelen op voorsprong. De 2-1 was meteen ook de eindstand.

Foto: Archiefbeeld Leen Van de Sande
Tekst: Stijn Van de Sande