Terug 15 augustus 2021

B-ploeg bekert verder na erg ruime overwinning tegen Auvelais: 15-0

De KV Mechelen Dames B kenden zaterdag geen enkele moeite met hun tegenstander. In de Beker van België haalden ze eersteprovincialer US Auvelais door de gehaktmolen. Het werd maar liefst 15-0. Hannelore Heyligen lukte een hattrick.

De thuisploeg greep de Naamse bezoekers meteen bij de keel maar doelvrouw Charline Ledoux pakte in de openingsfase uit met enkele goede reddingen. Lang hield de verdediging van Auvelais het echter niet vol, want na acht minuten zette Femke Mertens het openingsdoelpunt op het bord. Amper een goeie minuut later werd het 2-0 via Hannelore Heyligen, die er nog voor het kwartier ook 3-0 van maakte.

Alsof dat nog niet erg genoeg was, gaf Auvelais de doelpunten wel heel knullig weg. Een slechte uittrap belandde pardoes in de voeten van de Malinwa-speelsters. Femke Mertens omspeelde de doelvrouw, die enkel nog lijdzaam kon toezien hoe het 4-0 werd. Ook Kim Van Hoof scoorde twee keer. Tot twee keer toe wist ze vanop een stilstaande fase via Heyligen het doel te vinden: 6-0. (Lees verder onder de foto)

Doelpunt na doelpunt

Na minuut 40 volgden de doelpunten elkaar nog sneller op. Voor de rust werd er nog maar liefst vijf keer gescoord. Luka Sannen toonde haar klasse met twee goals waarbij ze erg koelbloedig afwerkte en tussendoor pikte ook Eline Steenhuysen een doelpunt mee: 9-0. Op slag van rust blesseerde Auvelais-doelvrouw Ledoux zich aan haar hand. Ze kon niet meer verder en werd gewisseld door veldspeelster Zoe Jullien. Zij moest zich voor de pauze nog twee keer omdraaien. Via Pauline Delang en het derde doelpunt van Heyligen werd het 11-0.

Na de rust duwde Malinwa het gaspedaal wat minder fel in, al kreeg het ook wat weerwerk van een uitstekend keepende Jullien en het doelhout. Twee keer stond de paal in de weg en evenveel keer werd er op de deklat gemikt. Toch vielen er ook nog vier doelpunten te noteren.

Na wat geharrewar voor het doel maakte Tille Boels het twaalfde Mechelse doelpunt en enkele minuten later zorgde ze ook voor nummer dertien. Halverwege de tweede helft maakte Pauline Delang nog een doelpunt en in het absolute slot opende Linde Schowanek haar rekening. Zij legde de eindstand vast: 15-0. KV Mechelen B bekert dus zonder problemen verder. US Auvelais keert onverrichterzake huiswaarts. (Lees verder onder de foto)

A-ploeg verliest oefenpot

Bijna gelijktijdig met de B-ploeg, voetbalde ook het A-team. De troepen van coach Jan De Bakker namen het in een oefenwedstrijd op tegen Fémina White Star Woluwe. Het werd 1-3 tegen het team uit de Super League.

Foto’s: Leen Van de Sande