Terug 28 november 2021

B-ploeg kent weinig moeite met Olympic Charleroi: 0-3

De B-ploeg van KV Mechelen Dames ging zaterdag winnen op bezoek bij Olympic Charleroi. Malinwa zette de thuisploeg relatief eenvoudig opzij en won met 0-3. In de stand behoudt KV de aansluiting met de leiders.

Hoewel Malinwa strijdt om de leidersplaats en Olympic Charleroi eerder naar beneden moet kijken in het klassement, hielden beide ploegen elkaar lange tijd in evenwicht. Bij de pauze stond het nog 0-0. Pas na een uur voetballen brak de veer bij de thuisploeg. Aike Reijniers zette de geel-rode voorsprong op het scorebord.

Daarna bouwde KV de voorsprong snel verder uit. Een achttal minuten later kregen de bezoekers een strafschop. Reijniers faalde niet en maakte er vanop de stip 0-2 van. Nog eens een handvol minuten later deed ook Thalia De Roovere de netten trillen. Haar 0-3 zorgde meteen ook voor de eindstand in Het Zwarte Land.

Met de nieuwe overwinning, de negende in elf wedstrijden, blijft KV Mechelen B in het spoor van de Kempense leiders in tweede nationale. Westerlo en Vosselaar hebben beide drie punten voorsprong. De vierde, VVC Brasschaat, heeft een achterstand van zes punten op de geel-rode dames maar speelde wel één wedstrijd minder.

Foto: Archiefbeeld Leen Van de Sande
Tekst: Stijn Van de Sande