Terug 14 november 2021

KV Mechelen B wint op het veld van Woluwe: 1-2

De B-ploeg van KV Mechelen Dames boekte zaterdagmiddag een felbevochten zege op het veld van White Star Woluwe B. Op bezoek bij de Brusselaars werd het, ondanks een rode kaart in het slot van de wedstrijd, 1-2. Shayna Raekelboom en Laura Baetens tekenden voor de doelpunten.

KV Mechelen begon goed aan de wedstrijd en zette de thuisploeg onder druk. Toch was het Woluwe dat op voorsprong kwam. Na een achttal minuten kwam Ashley Hall plots voor doel na balverlies in de Mechelse defensie. Ze twijfelde niet en werkte over de grond af: 1-0.

Malinwa liet zich echter niet uit het lood slaan door de vroege en onverwachte achterstand. Na een mooie combinatie met Laura Baetens zette Shayna Raekelboom amper enkele minuten later de gelijkmaker op het bord. Raekelboom is net als verdedigster Joy Brankaer een vaste waarde bij de A-ploeg, maar beide speelsters keerden recent terug uit blessure. Ze deden daarom wedstrijdritme op tegen Woluwe.

Ook na de gelijkmaker waren de beste kansen voor Mechelen, maar schietkansen van Hannelore Heyligen en Thalia De Roovere leverden niets op. Ook Raekelboom kwam nog eens dicht bij een doelpunt, maar de afwerking ontbrak. Vlak voor de pauze werd het dan toch nog 1-2. Joy Brankaer recupereerde bal en stuurde hem diep richting Laura Baetens, die de ruststand vastlegde.

Rode kaart

In de tweede helft verloor KV meer ballen en kwam Woluwe steeds beter in het spel. Zoë Desoete moest een aantal keer goed tussenkomen. Tien minuten voor tijd liep dat echter faliekant af. Na een ongelukkig wilde interventie kreeg de Mechelse doelvrouw een rood karton onder de neus geschoven. Tille Boels depanneerde in doel maar ook met tien hielden de bezoekers stand.

Dankzij deze zevende overwinning in negen wedstrijden blijft KVM B derde in de rangschikking. Geelrood volgt op drie punten van leiders Westerlo en Vosselaar. Brasschaat is vierde en heeft een achterstand van drie punten op Mechelen.