Terug 5 december 2021

Gehavend KV Mechelen zet KVK Tienen eenvoudig opzij: 1-4

De A-ploeg van de KV Mechelen Dames ging zaterdag winnen op het veld van KVK Tienen. Het werd 1-4. Liesl Dupont, Louise Rillaerts en Isabel Scevenels zorgden voor de Mechelse doelpunten. Met deze overwinning behoudt Malinwa de leidersplaats in eerste nationale. Een divisie lager won ook de B-ploeg haar wedstrijd.

Het was een gehavend KV Mechelen dat de verplaatsing maakte naar Tienen. Geen Shayna Raekelboom, Laura Baetens, Fiona Dehon of Marijke Philips in de selectie van coach Jan De Bakker. Ook aanvoerster Joy Brankaer was noodgedwongen afwezig. Maar de dertien overgebleven speelsters in de selectie lieten zich niet van de wijs brengen en rekenden eenvoudig af met voorlaatste in de stand.

Na iets meer dan een kwartier voetballen zette Liesl Dupont de voorsprong op het bord. Die werd al snel verder uitgediept door Louise Rillaerts: 0-2. Net voor de pauze kwam de thuisploeg opnieuw in de wedstrijd. De aansluitingstreffer kwam er via Audrey Prud’Homme. Maar na de rust nam Malinwa definitief afstand van Tienen. Isabel Scevenels vergrootte de voorsprong en net voorbij het uur zette Liesl Dupont de eindstand vast. Met haar tweede van de wedstrijd tekende ze voor de 1-4.

In de stand in eerste nationale blijft KV Mechelen met deze nieuwe zege uiteraard aan de leiding. Geelrood heeft één punt voorsprong op AA Gent, maar heeft wel nog een wedstrijd tegoed. Oud-Heverlee Leuven volgt op vijf punten en speelde dan weer een wedstrijd minder dan KV. Het gat met de vierde, Voorwaarts Zwevezele, bedraagt intussen al dertien punten. Komend weekend wacht er een verplaatsing naar Chastre, dat met vijf punten uit elf wedstrijden onderaan de rangschikking bengelt.

B’s kloppen Brasschaat: 1-0

Het werd een perfect weekend voor KV Mechelen Dames want ook de B-ploeg won haar wedstrijd. Het nam de maat van VV Brasschaat, dat enkele plaatsen lager gerangschikt staat. Pauline Delang zorgde voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Op aangeven van Anne-Sophie Nys prikte ze de winnende treffer tegen de touwen: 1-0.

Zo blijft KVM bovenaan meedraaien in tweede nationale. De Maneblussers schuiven op naar een gedeelde tweede plaats, op drie punten van leider Westerlo. Vosselaar heeft evenveel punten als Malinwa, maar speelde één wedstrijd minder. Volgend weekend maken de troepen van coach Dimitri Vandenhoeck de verplaatsing naar RUS Loyers.

Foto: Archiefbeeld Leen Van de Sande
Tekst: Stijn Van de Sande