Terug 10 oktober 2021

KV Mechelen B heeft geen problemen met Irlande Auderghem: 1-3

De A-ploeg staat na zes wedstrijden met het maximum van de punten aan de leiding in eerste nationale, maar één divisie lager is ook de B-ploeg aan een uitstekend seizoen bezig. Zaterdag wonnen de B’s met 1-3 op het veld van Irlande Auderghem.

KV Mechelen moest op bezoek bij hekkensluiter Irlande Auderghem lang wachten op een doelpunt, maar kon toch nog met een dubbele voorsprong de rust in. Vier minuten voor de pauze zette Aike Reijniers de 0-1 op het scorebord. Kort daarna werd het ook 0-2 via Ilana Oostens.

Malinwa ging dus met een comfortabele voorsprong rusten, maar vroeg in de tweede helft maakte de thuisploeg het toch opnieuw spannend. Via Virginie Verdin werd het 1-2. De aansluitingstreffer van de Brusselaars bracht KV echter niet van de wijs. Net voorbij het uur maakte Thalia De Roovere er 1-3 van en stelde zo de overwinning veilig.

Met vier zeges uit vijf wedstrijden staat geelrood op een gedeelde tweede plaats in tweede nationale. Het deelt die plek met Vosselaar en Westerlo. White Star Woluwe B sprokkelde één puntje meer. Zaterdag neemt Mechelen het in eigen huis op tegen Aywaille.

FC Irlande Auderghem – KV Mechelen B: 1-3

Foto: Archiefbeeld Leen Van de Sande
Tekst: Stijn Van de Sande