Terug 17 oktober 2021

KV Mechelen haalt sloophamer boven in Luik: 1-9

De KV Mechelen Dames lieten zaterdag geen spaander heel van Club Luik. Na negentig minuten gaf het scorebord een genadeloze 1-9 eindstand aan. Louise Rillaerts lukte een hattrick. Ook de B-ploeg boekte een relatief eenvoudige overwinning. Het werd 2-0 tegen Aywaille.

De A-ploeg van KV Mechelen verpulverde Club Luik, maar toch was het tot halverwege de eerste helft wachten vooraleer het eerste doelpunt gescoord werd. Fleur Verstappen tekende voor het openingsdoelpunt in minuut 23. Tien minuten later diepte Louise Rillaerts de voorsprong verder uit: 0-2. Nog voor de rust werd het  0-4 na doelpunten van Isabel Scevenels en Matilde Drumont.

Na de pauze ging KV lustig verder met scoren. Met haar tweede van de middag maakte Louise Rillaerts er al na een minuut 0-5 van. Twee minuten later deed ook Liesl Dupont de netten trillen en kort daarna maakte Rillaerts haar hattrick compleet. Op het uur kreeg Malinwa een strafschop en Matilde Drumont miste niet: 0-8.

Daarna werd het wat rustiger in Luik. De thuisploeg kon nog milderen via Samantha Harze, maar invalster Luka Sannen zette de 1-9 eindstand op het bord. Voor KVM is het de zevende overwinning in evenveel wedstrijden. Met dat perfect rapport en een doelpuntensaldo van +26 blijft Malinwa aan de leiding in eerste nationale. Kontich en AA Gent B volgen op zes punten met een wedstrijd minder gespeeld.

B-ploeg verslaat Aywaille

Ook de B-ploeg wist een overwinning te boeken. Op de Kleine Malinwa werd het 2-0 tegen de bezoeksters uit Aywaille. Thalia De Roovere opende de score halverwege de eerste helft en Hannelore Heyligen verdubbelde de voorsprong tien minuten na de pauze. In de stand in tweede nationale blijft KV Mechelen B gedeeld tweede op één punt van leider Woluwe B.

Foto: Archiefbeeld Leen Van de Sande
Tekst: Stijn Van de Sande