Terug 9 oktober 2021

KV Mechelen wint topper tegen Kontich en boekt zesde overwinning op rij

De A-ploeg van de KV Mechelen Dames won zaterdag de topper tegen Kontich. 

Na een spannende wedstrijd werd het 3-2. Voor Malinwa scoorden Shayna Raekelboom, Liesl Dupont en Louise Rillaerts. Met zes overwinningen uit evenveel wedstrijden prijkt Mechelen bovenaan de rangschikking.

Dé kraker in eerste nationale dit weekend was ongetwijfeld KV Mechelen tegen Kontich FC. De thuisploeg begon met een knappe 15 op 15 aan het seizoen terwijl ook Kontich nog steeds ongeslagen was. De bezoekers hadden wel een wedstrijd minder gespeeld. Beide teams vonden de voorbije weken ook vlot de weg naar doel. Het beloofde dus een erg interessante partij te worden.

Mechelen zat al vroeg op rozen. Na mistasten in de Kontichse verdediging twijfelde Shayna Raekelboom niet. Ze werkte de bal over doelvrouw Sien De Belder in doel. Na amper zes minuten waren de bezoekers al op achtervolgen aangewezen. Niet veel later werd de voorsprong voor Malinwa zelfs nog groter. Liesl Dupont werd prima diep gestuurd en ze werkte even beheerst af: 2-0 na nauwelijks acht minuten voetballen. (Lees verder onder de foto)

Bordjes weer in evenwicht

De wedstrijd kabbelde daarna voort. KVM creëerde nog maar weinig en ook de lange ballen van Kontich leverden niets op. Er was wel even opschudding na een stevige fout van Isabel Scevenels. De Mechelse middenveldster revancheerde zich nadat een duidelijke fout op ploeggenote Fleur Verstappen enkele seconden eerder niet gefloten werd. Het kwam haar op een geel karton te staan.

Kort na het halfuur kwam Kontich opnieuw in de wedstrijd. Vanop grote afstand en vanuit een haast onmogelijke hoek ging Lucinda Michez haar kans en de bal verdween pardoes in doel: 2-1. KV kreeg kort daarna de uitgelezen kans om de voorsprong opnieuw uit te diepen, maar vanop de strafschopstip schoot Matilde Drumont het leer tegen de deklat. Dat brak KV zuur op, want vlak voor affluiten werd het 2-2 via Lore Nuyens. (Lees verder onder de foto)

Alsnog een perfect rapport

Alles was dus weer te herdoen en Malinwa kwam dan ook strijdvaardig uit de kleedkamer. Al in de eerste minuten kon de thuisploeg een aantal keer dreigen, maar goals leverde dat niet op. Na een kwartier in de tweede helft wilde KV opnieuw een strafschop na een handsbal. De penalty kwam er niet, wel een gele kaart voor aanvoerster Joy Brankaer wegens protest.

Uiteindelijk kon KV het overwicht in de tweede helft toch omzetten in een nieuw doelpunt. Het schot van Fleur Verstappen werd weggewerkt en in de herneming zag ook Chiara Wielockx haar schot op de lijn gekeerd worden. Louise Rillaerts profiteerde van de afvallende bal en vanuit de tweede lijn schoot ze de bal enig mooi in doel: 3-2.

KV bleef daarna baas en creëerde ook nog enkele mooie kansen, maar de afwerking was niet precies genoeg. Het was wel genoeg voor een nieuwe overwinning. De zesde op rij al. Malinwa wint zo de topper tegen Kontich en staat met een perfect rapport van 18 op 18 nog wat steviger aan de leiding in eerste nationale. AA Gent B volgt op drie punten met een match minder gespeeld. OH Leuven B speelde twee wedstrijden minder en heeft een achterstand van zes punten.

KV Mechelen A – Kontich FC 3-2

Foto’s: Leen Van de Sande
Tekst: Stijn Van de Sande