Zemst – KVM: 2-5

In een oefenwedstrijd tegen Zemst Sportief trokken onze Dames B gisteren al bij al makkelijk aan het langste eind, dankzij een goeie eerste helft. Kelly Ickmans en Julie Buelens scoorden elk twee keer.

Meteen raak voor KV

De les van de bekermatch tegen Puurs werd erg snel opgepikt door onze dames: Lotte Maes stak als eerste het vuur aan de lont, maar zij trof helaas de kruising. Een minuutje later was het Lara Rosseel die een knappe actie op de mat legde en ook puik voorzette. Een ongelukkig Zemsts been tikte de bal in eigen doel: 0-1.

KV bleef de thuisploeg wegdrukken, maar Zemst was heel wat efficiënter dan KV. Hun eerste kans in minuut 14 zat er meteen in, en alles was weer te herdoen. De frustratie daarover duurde echter niet lang, want op een voorzet van Aike Reijniers mocht Kelly Ickmans de 1-2 aantekenen – en even later ook de 1-3 op voorzet van Lotte Maes.

Nog voor de rust werd ook Julie Buelens richting keepster van de thuisploeg gezet, en zij werkte heerlijk koel af: met 1-4 gingen beide ploegen de rust in – maar niet voordat Britt Van Loo na een maandenlange blessure eindelijk haar Mechelse rentrée had mogen maken.

Rustige tweede helft

Na de pauze kwam Zemst (met oude bekende en publiekslieveling Elien De Jaeger in de rangen) gevaarlijk opzetten en met een knappe vrije trap verkleinde de thuisploeg de achterstand zowaar tot 2-4. Het Mechelse antwoord kwam echter vrijwel meteen: nogmaals Julie Buelens met de vijfde Mechelse goal: opdracht volbracht voor KV.

Iets na het uur volgden nog drie wissels – met onder andere het debuut van Demi “Held op het veld” Jespers – en werd het tempo wat verminderd. We noteerden nog drie kansen waarop de beide keepers zich konden onderscheiden, maar de stand wijzigde niet meer: die bleef 2-5.

Woensdag weer Beker

Zo deed KV nog wat vertrouwen op voor morgen: om 19u is het altijd taaie Kontich FC dan de tegenstander in het kader van de Beker van Antwerpen.