Terug 30 oktober 2021

Coach Jan De Bakker blikt vooruit naar bekerwedstrijd tegen Standard: “We hebben niets te verliezen”

Zaterdagmiddag neemt KV Mechelen Dames het in de achtste finales van de Beker van België op tegen de A-ploeg van Standard Luik. Voor het eerst speelt Malinwa in een officieel duel tegen een ploeg uit de Super League. “Het zal niet makkelijk worden, maar we zijn wel gemotiveerd”, zegt coach Jan De Bakker.

Nadat KV Mechelen eerder Olsa Brakel verpulverde en ging winnen op het veld van Voorwaarts Zwevezele, stootte geelrood door naar de achtste finales van de Belgische Beker. Daarin neemt de club het op tegen Standard, dat na zeven speeldagen vierde staat in de Super League. Het is de allereerste keer dat KV Mechelen zich in een match met inzet kan meten met een ploeg van dat niveau.

“Standard is een team met enorm veel kwaliteiten”, blikt coach Jan De Bakker vooruit. “Ze draaien al verschillende jaren mee op het hoogste niveau en wonnen al meerdere prijzen. Het zal dan ook niet makkelijk worden voor ons. Aan de andere kant is het moeilijk om in te schatten hoe groot de kloof tussen de Super League en eerste nationale nu precies is. We gaan er alleszins alles aan doen om te stunten.” (Lees verder onder de foto)

Coach Jan De Bakker kan tegen Standard geen beroep doen op Joy Brankaer (links). Chiara Wielockx is er wel weer bij.

In de voorbereiding oefende Mechelen wel al eens tegen Super League-ploeg Woluwe. “Die wedstrijd moet ons vertrouwen geven”, aldus De Bakker. “We verloren wel, maar hebben op bijna geen enkel moment ondergelegen. Alleen tijdens de laatste tien minuten kwamen we conditioneel wat te kort om Woluwe bij te benen. Anderzijds zijn de Brusselaars niet van hetzelfde niveau als Standard. We mogen ons er dus zeker niet blind op staren.”

De oefenmeester kan opnieuw een beroep doen op Chiara Wielockx en Matilde Drumont, maar moet het tegen de Luikenaars doen zonder kapitein Joy Brankaer en Shayna Raekelboom. Ook Louise Rillaerts is twijfelachtig. Samen met de staf zal tijdens de opwarming bekeken worden of ze kan spelen. “In het slechtste geval missen we dus drie belangrijke basispionnen”, klinkt het. “Dat maakt het er zeker niet makkelijker op. Desondanks is er wel heel veel motivatie binnen de spelersgroep. We willen er echt voor gaan en er het beste van maken. We hebben niets te verliezen.” (Lees verder onder de foto)

Ook Shayna Raekelboom moet geblesseerd afhaken.

Maar ook bij een stunt gaat de focus na de bekerwedstrijd meteen weer naar de competitie. KV Mechelen gaat momenteel aan de leiding in eerste nationale. “Want hoewel het leuk is dat we zo ver zijn geraakt en we ook echt wel willen stunten tegen Standard, is de beker geen doel op zich. De competitie is belangrijker”, besluit De Bakker.

Praktische info:

De wedstrijd wordt vanmiddag, zaterdag 30 oktober, gespeeld. De aftrap is om 17u op de KV Mechelen Jeugdacademie, Liersesteenweg 206 in Mechelen. De inkomprijs bedraagt 5 euro.

Foto’s: Leen Van de Sande
Tekst: Stijn Van de Sande