Terug 21 november 2021

A-ploeg blijft maar winnen, ook B’s verslaan hun opponent

Het was opnieuw een succesvol weekend voor de KV Mechelen Dames. Onze A-ploeg won op het veld van Famkes Diksmuide met het kleinste verschil en blijft ongenaakbaar aan de leiding in eerste nationale. Ook de B-ploeg wist te winnen. Zij legden Standard Luik over de knie.

In eerste nationale stapte de A-ploeg van KV Mechelen de bus op voor de verplaatsing naar Famkes Diksmuide, dat in de tweede tabelhelft kampeert. De leider keek na een halfuur echter tegen een verrassende achterstand aan. Laura Delheye zette de thuisploeg op voorsprong.

Malinwa liet zich echter niet uit het lood slaan en zette de scheve situatie nog voor de rust opnieuw recht. Via Chiara Wielockx werd het twee minuten voor affluiten 1-1. Na de pauze ging KV op zoek naar de winnende treffer, en het vond die ook via Liesl Dupont. Ruim een kwartier voor tijd zette ze de 1-2 voorsprong op het bord. Het was ook de eindstand.

Voor KVM is het de negende overwinning in tien wedstrijden. Met 28/30 blijft geelrood autoritair aan de leiding staan. AA Gent B speelde één wedstrijd meer en heeft één punt achterstand. Oud-Heverlee Leuven speelde dan weer twee wedstrijden minder en heeft zes punten achterstand.

B-ploeg klopt Standard

In tweede nationale ontving KV Mechelen B de C-ploeg van Standard Luik. Ook in deze wedstrijd kwam Malinwa in eerste instantie al vroeg op achterstand. Mai-Li Hagelstijn zorgde na amper zeven minuten voor de 0-1 voorsprong voor de bezoekers, die in de middenmoot gerangschikt staan.

Maar net als bij de A’s, kon ook de B-ploeg de achterstand ombuigen tot een voorsprong. Een vrije trap van Anne-Sophie Nys waaide in doel en zorgde voor de 1-1. KVM ging daarna op en over de Luikse bezoekers. Aike Reijniers glipte door de buitenspelval en zette na 36 minuten de 2-1 op het bord. Dat was meteen ook de eindstand, want ondanks aanhoudende Luikse druk in de tweede helft en negen minuten extra tijd, vielen er geen nieuwe doelpunten meer.

In de rangschikking blijft KV Mechelen derde met 24 punten uit tien wedstrijden. Malinwa volgt op drie punten van leiders Vosselaar en Westerlo.