Terug 9 april 2020

KV Mechelen rondt transfer van aanvalster Chiara Wielockx af

KV Mechelen heeft zich versterkt met aanvalster Chiara Wielockx. De 25-jarige aanvalster komt over van Kontich. Er is ook uitgaande transferactiviteit. Shauny Polfliet verlaat de club en gaat naar WS Woluwe.

Nadat eerder al de transfers van Rani Coenen en Kim De Wambersie aangekondigd werden, heeft KV Mechelen opnieuw een transfer afgerond. Chiara Wielockx verlaat Kontich en kiest voor een avontuur op de ‘Kleine Malinwa’. De 25-jarige aanvalster was eerder actief bij Lierse, Tienen en Moldavo.

“Ik was het plezier in het voetbal de laatste tijd wat kwijtgeraakt”, zegt Wielockx in een eerste reactie. “Dat hoop ik bij KV Mechelen opnieuw terug te vinden. Ik ken al enkele speelsters, zoals Marijke Philips en Kim De Wambersie, waar het heel erg goed mee klikte toen we samen bij Kontich voetbalden. Hun aanwezigheid was zeker een van de redenen waarom ik voor KV koos.”

Bij Malinwa hoopt Wielockx voor zo veel mogelijk doelpunten te zorgen. “Of ik zelf de doelpunten maak, of assists geef voor iemand anders, dat maakt mij persoonlijk weinig uit. Maar ik wil er alles aan doen om samen met de ploegmaats zo veel mogelijk overwinningen te kunnen vieren.”

Ook aan de uitgaande kant is er transfernieuws. Shauny Polfliet trekt de deur van KV Mechelen achter zich dicht. De aanvalster tekende een contract bij WS Woluwe. Doelvrouw Katinka Smits stopt dan weer met voetballen.