Terug 12 september 2021

1-2 in Zwevezele en 1-3 op Chastre: A- en B-ploeg zetten zegereeks verder

De KV Mechelen Dames zetten hun uitstekende prestaties verder. De A-ploeg won zaterdag met het kleinste verschil van KSK Voorwaarts Zwevezele, terwijl de B’s gingen winnen op het veld van Chastre. Beide ploegen zijn het seizoen gestart met 9 op 9 en gaan (gedeeld) aan de leiding in hun reeks.

De A-ploeg nam de bus voor de verplaatsing naar KSK Voorwaarts Zwevezele. Het was er lang wachten op doelpunten, tot Laura Baetens in minuut 57 mocht invallen. Amper drie minuten na haar invalbeurt, zette ze de 0-1 voorsprong op het bord. Lang kon KV daar echter niet van genieten, want via doelvrouw Rani Coenen ging de bal ongelukkig in eigen doel: 1-1. Het was pas het eerste tegendoelpunt voor KV dit seizoen.

Malinwa kon de overwinning uiteindelijk toch nog naar zich toetrekken. Zes minuten voor affluiten maakte Fleur Verstappen er 1-2 van. KV Mechelen Dames A begint zo met 9 op 9 uitstekend aan het nieuwe seizoen. Ook Kontich en AA Gent B wonnen hun eerste drie wedstrijden, maar op basis van een beter doelpuntensaldo van +13 gaat geelrood aan de leiding in eerste nationale.

B’ winnen op bezoek bij Chastre

Ook de B’s speelden op verplaatsing. Zij werden verwacht in Chastre, Waals-Brabant. Daar begon de wedstrijd met een koude douche. Na amper zeven minuten zette Margaux Eloy de 1-0 voorsprong op het bord voor de thuisploeg. Maar KV Mechelen liet zich niet van de wijs brengen door het vroege tegendoelpunt. Pauline Delang hing iets voorbij het halfuur de bordjes weer in evenwicht. 1-1 was meteen ook de ruststand.

Halverwege de tweede helft kwamen de bezoekers op voorsprong. Ilana Oostens zorgde in minuut 72 voor de 1-2. In het absolute slot van de wedstrijd deed Hannelore Heyligen de boeken helemaal toe door de 1-3 eindstand tegen de touwen te prikken. Daardoor is ook de B-ploeg met een uitstekende 9 op 9 aan het seizoen begonnen. In de stand in tweede nationale staat Malinwa nu tweede. VVC Brasschaat behaalde evenveel punten, maar heeft een duizelingwekkend doelpuntensaldo van +21.

Volgend weekend neemt de A-ploeg het op eigen veld op tegen Standard. De wedstrijd wordt op zaterdag 18 september gespeeld om 17u op De Kleine Malinwa. De B’s komen pas op 2 oktober opnieuw in actie met een wedstrijd tegen Vosselaar.

Foto: Leen Van de Sande (archiefbeeld)
Tekst: Stijn Van de Sande