Terug 12 december 2021

A-ploeg freewheelt naar nieuwe zege, B-ploeg buigt achterstand drie keer om en wint alsnog

De KV Mechelen Dames hebben er opnieuw een perfect weekend opzitten. De A-ploeg freewheelde naar de overwinning op het veld van hekkensluiter Chastre, de B’s knokten zich dan weer op karakter naar een felbevochten zege in Loyers. Beide ploegen blijven zo bovenaan de rangschikking meedraaien.

De A-ploeg kende weinig moeite met ASE De Chastre, dat met vijf punten uit twaalf wedstrijden troosteloos onderaan de rangschikking bengelt in eerste nationale. Na achttien minuten zorgde Chiara Wielockx voor de openingstreffer. Niet veel later maakte Matilde Drumont er 0-2 van en nog voor het halfuur deed Wielockx de netten een tweede keer trillen: 0-3 bij de rust.

Na de pauze ging Malinwa lustig verder met scoren. Opnieuw had het aan een tiental dolle minuten genoeg om drie doelpunten te maken. Isabel Scevenels zorgde na twintig minuten in het tweede bedrijf voor de 0-4 en Shayna Raekelboom maakte er kort daarna 0-5 van. De thuisploeg moest de kelk echter tot op de bodem ledigen, want met haar tweede doelpunt van de wedstrijd legde Raekelboom uiteindelijk de 0-6 eindstand vast.

In de stand in eerste nationale blijft KV Mechelen ongeslagen aan de leiding. Volgende week staat op eigen veld de topper tegen AA Gent B op het programma.

Felbevochten zege voor B’s

In tweede nationale wist ook de B-ploeg van Geelrood haar wedstrijd te winnen. Op het veld van Loyers zetten ze tot drie keer toe een achterstand recht. Op het halfuur kwam de thuisploeg op voorsprong vanop de strafschopstip. Lang konden de Namenaars echter niet van die voorsprong genieten. Fiona Dehon verlengde de bal tot bij Aike Reijniers, die de 1-1 op het bord zetten. Even snel werd het wel weer 2-1 nadat Woltèche profiteerde van een misverstand in de Mechelse defensie.

Na de pauze deed Loyers zichzelf de das om met een owngoal: 2-2. Al leek die in eerste instantie geen grote gevolgen te hebben, want opnieuw Woltèche maakte er 3-2 van. Malinwa liet zich echter niet zomaar naar de slachtbank leiden. Op karakter knokten ze zich naar een nieuwe gelijkmaker. Met een rake kopbal maakte Reijniers er 3-3 van. In het zweet des aanschijns werd het zelfs nog 3-4. Routinier Kim Van Hoof zette op voorzet van Pauline Delang de eindstand op het bord.

Door de nederlaag van Vosselaar tegen Brasschaat is Malinwa nu tweede in de stand. Westerlo blijft leider.

Foto: if
Tekst: Stijn Van de Sande