Terug 18 december 2021

KV Mechelen verliest topper met het kleinste verschil, AA Gent nieuwe leider

De dames van KV Mechelen leden zaterdagmiddag een eerste nederlaag van het seizoen. Op eigen veld ging Geelrood met 2-3 onderuit tegen AA Gent B. Shayna Raekelboom en Matilde Drumont zorgden voor de Mechelse doelpunten. Door hun overwinning springen de Buffalo’s (voorlopig) naar de eerste plaats in de stand.

KV Mechelen begon goed aan de wedstrijd want na nog geen minuut spelen stelde Chiara Wielockx Gent-keepster Jorijn Covent een eerste keer op de proef. Maar ook de bezoekers begonnen gretig aan de partij. Na vijf minuten zagen de Buffalo’s een grote kans uiteenspatten op de paal en op het kwartier kwam KV goed weg toen de bal bij een huizenhoge kans over het doel van goalie Rani Coenen richting achterburen gelanceerd werd.

Het spel ging tijdens de hele eerste helft op en neer. Zo zag Romy Verboomen na een goede actie haar schot voorlangs gaan. Coenen smeet zich dan weer haast met doodsverachting naar een bal om een Gents doelpunt te voorkomen. Op het halfuur kwam KV bijzonder dicht bij de openingstreffer, maar de bal werd op de lijn gekeerd. Een minuut later was het wel prijs. Fleur Verstappen haalde de achterlijn en legde terug tot bij Shayna Raekelboom die de 1-0 via de deklat op het bord schoot. (Lees verder onder de foto)

Shayna Raekelboom in duel met twee tegenstanders

Lang kon de thuisploeg echter niet van die voorsprong genieten, want Nena Retsin hing de bordjes na zo’n veertig minuten spelen al terug in evenwicht. Net voor de rust liet Gent zelfs een voorsprong liggen toen een strafschop op de paal gemikt werd. Net na de pauze bezorgden de Oost-Vlamingen Mechelen uiteindelijk wél een koude douche. In een drukbezet 16-metergebied werd de bal teruggelegd tot bij Sofie Vanhooren die de 1-2 voorsprong fraai tegen de netten prikte.

De Buffalo’s kwamen daarna nauwelijks nog in het spel voor. KV daarentegen ging nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar het ontbrak aan goed uitgewerkte kansen. Het einde van de wedstrijd naderde al toen AA Gent nog eens opnieuw voor concrete dreiging kon zorgen. Dat leverde meteen ook een doelpunt op. In twee tijden maakte Nena Retsin er 1-3 van. Het was haar tweede doelpunt van de avond.

Aansluitingstreffer komt te laat

In het absolute slot van de wedstrijd, de toegevoegde tijd tikte op dat moment al ruim vijf minuten weg, scoorde KV alsnog. Een afstandsschot van Laura Baetens werd met een indrukwekkende parade in hoekschop geduwd door keepster Jorijn Covent. Die hoekschop leidde de 2-3 van Matilde Drumont in. Op datzelfde moment kwam Fiona Dehon onzacht in aanraking met een Gentse tegenstandster. Ze hield er verwondingen in haar aangezicht aan over.

De 2-3 was meteen ook de eindstand. Een namiddag vol Sisyfusarbeid werd zo afgesloten met de eerste en erg zure nederlaag van het seizoen voor Malinwa. De Buffalo’s springen dankzij hun gevleide overwinning ook naar de eerste plaats in de stand. Voorlopig althans, want KV Mechelen speelde een wedstrijd minder dan de Gentenaars. Op 8 januari staat op De Kleine Malinwa de inhaalwedstrijd tegen Mons op het programma.

Foto’s: Leen Van de Sande
Tekst: Stijn Van de Sande