Terug 21 maart 2019

KVM – Tienen: voorbeschouwing

Voormalig grootmacht in het damesvoetbal Eva’s Tienen komt dit weekend afgezakt naar Mechelen voor de topper in Tweede klasse B. Ver achter leider Leuven strijden de nummers twee en drie voor een eventuele extra promotieplek.

 

Voormalig grootmacht

Alsnog tweede worden is geen evidentie voor KV: met nog vijf matchen te gaan heeft geel-rood een achterstand van vier punten op Tienen. De drie punten thuishouden is dus een absolute must, alle supporters op post dus. KV-fans blijven ook best tot het eindsignaal aanwezig, want in de heenmatch wist Stamnummer 25 in de slotfase alsnog een 2-0 achterstand recht te trekken.

De Eva’s willen van hun kant dan weer absoluut een stapje naar omhoog na twee dramatische jaren: de club is een naam als een klok en werd 4x kampioen in eerste klasse, maar de poging om mee te gaan in de zware eisen van de Superleague maakte een einde aan het sprookje van het vroegere Eva’s Kumtich. In 2016 won het nog de degradatiepoule, maar 2017 bracht degradatie uit het hoogste niveau – meteen gevolgd door een tweede degradatie in 2018.

 

Selectie

De selectie van trainer Jo Joos wordt zaterdagochtend bekendgemaakt.

 

Historiek

Aangezien Tienen een voormalige topclub is en KV een club in volle opbouw, kwamen beide ploegen elkaar nog nooit tegen voor dit seizoen. De eerste confrontatie tussen beiden was de heenmatch: die eindigde op 2-2.

 

Praktisch

De wedstrijd tussen KVM en Tienen wordt zaterdag om 16u45 afgetrapt op de jeugdvelden van KV Mechelen aan de Liersesteenweg 206 in Mechelen. De toegang is uiteraard gratis voor houders van een abonnement voor de mannen, de anderen betalen een luttele vijf euro.

Voor zij die echt niet kunnen komen, zal er liveverslag voorzien worden op deze website.

 

Andere wedstrijden

Leider OHL zag zijn wedstrijd tegen Bokrijk uitgesteld, maar blijft sowieso eerste. Met acht punten voorsprong kan het kampioenschap de Leuvenaars nog maar moeilijk ontsnappen.

Meteen na KV volgen Anderlecht (één punt achter) en Chastre (twee punten achter, maar een wedstrijd minder gespeeld). Zij krijgen pittige uitwedstrijden geserveerd: de Brusselaars mogen naar Standard voor wat altijd een gevoelige confrontatie is, Chastre moet dan weer op Merchtem de blamage van vorige uitmatch op Bokrijk proberen uit te wissen.

In de degradatiestrijd moeten Couvin (tegen het uitgebluste Moldavo) en La Louvière (tegen nummer 11 Sibret) hun laatste mathematische strohalm proberen te grijpen. Club Luik en Oudergem zitten op de wip en moeten onderling uitmaken wie een enorme stap richting behoud zet.

 

KVM B

De B-ploeg speelt vrijdag om 20u00 al thuis tegen Blauwvoet Oevel. Ook deze wedstrijd gaat door op de Kleine Malinwa, Liersesteenweg 206. Winst is een must voor onze B-ploeg om hun plek in de top-5 te verstevigen, veel meer staat er niet meer op het spel.

Tags: | | |