Terug 6 september 2021

Wisselend succes voor meisjesploegen in eerste competitiewedstrijden van het seizoen

De nieuwe meisjesploegen van de KV Mechelen Dames begonnen dit weekend aan hun seizoen. Zowel de U12, de U14 als de U17 speelden op De Kleine Malinwa hun eerste competitiewedstrijd van deze voetbaljaargang. Dat leverde wisselend succes op.

De meisjes van de U17 begonnen aan hun tweede seizoen, al werd er door de coronacrisis vorig jaar niet veel gevoetbald. De meisjes wonnen eenvoudig van KSK Sint-Amands. Het werd maar liefst 4-1. Ook het U14-team begon aan het seizoen. In hun eerste competitiewedstrijd ooit werd met 2-4 verloren van KFC Wintam Eikevliet.

De jongste meisjes van de U12 verloren hun eerste spektakelrijke competitiewedstrijd met 5-9 van KFC Ranst. “Na twee kwartjes stonden we 3-2 voor”, vertelt Kobe Raeymaekers. “Die voorsprong was verdiend. We hadden zelfs vaker kunnen scoren, maar het ontbrak aan efficiëntie. In het derde kwart gaven we het volledig weg. De tegenstander kreeg te veel ruimte en kon uitlopen tot 4-7. In het laatste kwart werd het evenwicht hersteld, maar de meisjes konden een overdreven zware nederlaag niet meer vermijden.”

Klik hier en bekijk de foto’s op de Facebook-pagina.

Foto: Leen Van de Sande
Tekst: Stijn Van de Sande